Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Glasovanje je zaključeno

Finalistka Mladi upi 2018: kitaristka Ana Gorjanc

18-letna Ana je samozavestna in talentirana klasična kitaristka, ki svoj talent nenehno dokazuje s priznanji tudi na tujem. Poleg izvrstnega igranja kitare obiskuje pouk solopetja in sodeluje pri pripravi muzikalov.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Ana Gorjanc, kitaristka

Ana Gorjanc

 • Leto rojstva:
  2000
 • Disciplina delovanja:
  kitaristka
 • Dosedanji dosežki:
  prejemnica Škerjančeve nagrade najboljšim dijakom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v letu 2018, 1. mesto na državnem Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije leta 2018, 3. mesto na Zagreb guitar festival 2017, 2. mesto na Forum Gitarre Wien 2018.
 • Vzorniki:
  Astor Piazzolla, Roland Dyens
 • Cilji in želje:
  kratkoročno se dodatno izobraževati na konzervatoriju v Vigu v Španiji, dolgoročno pa koncertirati na čim več odrih po Evropi in širše.

Ana Gorjanc, kitaristka

Nalagam..

Vedno nasmejana in pozitivna Ana je letos prejela tudi Škerjančevo nagrado, priznanje najuspešnejšim glasbenikom generacije.

Leto rojstva: 2000

Disciplina delovanja: kitaristka

Dosedanji dosežki: prejemnica Škerjančeve nagrade najboljšim mladim glasbenikom generacije v letu 2018, 1. mesto na državnem Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije leta 2018, 3. mesto na Zagreb guitar festival 2017, 2. mesto na Forum Gitarre Wien 2018.

Vzorniki: Astor Piazzolla, Roland Dyens

Cilji in želje: kratkoročno se dodatno izobraževati na konzervatoriju v Vigu v Španiji, dolgoročno pa koncertirati na čim več odrih po Evropi in širše.

Ana Gorjanc, kitaristka
Ana Gorjanc, kitaristka (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Marljivo in vztrajno Ano glasbena umetnost navdušuje še od malih nog, najbolj pa jo navdihuje klasična, predvsem latinsko-ameriška ali španska kitarska glasba, saj je tako temperamentna in polna čustev, kot je tudi ona sama. Že ves čas osnovne šole se je udeleževala mnogih nastopov, koncertov in tekmovanj, kjer je prejemala nagrade in priznanja, med šolanjem na nižji šoli skupno kar 8 zlatih plaket, 2 srebrni, 15 prvih, 2 drugi in 2 tretji mesti.

Poleg odličnega igranja klasične kitare se ukvarja tudi s solopetjem. Uči se klasičnega stila, všeč sta ji tudi jazz in pop. Z velikim navdušenjem sodeluje tudi pri pripravi muzikalov. Z glasbeno-gledališko skupino Generacija A iz Litije je nastopila v muzikalih Prevzetnost in pristranost ter v Sliki Doriana Graya, letos pa bo nastopila tudi v avtorskem muzikalu mlade skladateljice Eve Ostanek Nova pomlad.

Po končani srednji šoli na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer se pridno uči, zagnano vadi in razvija svoj glasbeni talent, želi s študijem kitare nadaljevati na konzervatoriju v Vigu v Španiji, kjer bo spoznala nove tehnike, novo kulturo in tako še poglobila svoje glasbeno znanje.

V življenju si želi koncertirati na čim več odrih po Evropi in širše, saj obožuje nastopati pred občinstvom in tako deliti svoje občutenje predstavljene glasbe.