Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Glasovanje je zaključeno

Finalist Mladi upi: plesalec Miha Florjanc Lukan

Karizmatičen in energičen šestnajstletnik ima pred seboj čudovito plesno kariero. Motivira ga predvsem občutek svobode, ko je na odru le on, ples in glasba.

Miha Florjanc Lukan

Miha Florjanc Lukan

 • Leto rojstva:
  2002
 • Disciplina delovanja:
  plesalec
 • Dosedanji dosežki:
  bronasta plaketa Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2016 in dve bronasti plaketi Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2017, član plesne predstave Sloafrica v Španskih borcih leta 2017, 1. in 3. nagrada na Slovenskem baletnem tekmovanju TUTU, 5. mesto na svetovnem prvenstvu na Poljskem leta 2015 in 5. mesto na svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2016.
 • Vzorniki:
  Mitja Popovski
 • Cilji in želje:
  aktivno pridobivanje plesnega znanja, udeležba na čim več plesnih tekmovanj in plesnih festivalih po svetu, sodelovati v različnih plesnih predstavah doma in na tujem.

Miha Florjanc Lukan, plesalec

Nalagam..

Miha je preizkusil že več plesnih zvrsti, najprej je plesal sodobne plese, nato jazz balet in show dance, danes pa se večinoma posveča modernim plesom.

Leto rojstva: 2002

Disciplina delovanja: plesalec

Dosedanji dosežki: bronasta plaketa Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2016 in dve bronasti plaketi Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2017, član plesne predstave Sloafrica v Španskih borcih leta 2017, 1. in 3. nagrada na Slovenskem baletnem tekmovanju TUTU, 5. mesto na svetovnem prvenstvu na Poljskem leta 2015 in 5. mesto na svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2016.

Vzorniki: Mitja Popovski

Cilji in želje: aktivno pridobivanje plesnega znanja, udeležba na čim več plesnih tekmovanj in plesnih festivalov po svetu, sodelovati v različnih plesnih predstavah doma in na tujem.

Danes je plesalec članske selekcije plesne šole Kazina in plesalec Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana. Je pa tudi član slovenske plesne reprezentance. Redno se udeležuje mnogih tekmovanj, kjer dosega lepe rezultate, najbolj pa je ponosen na 3. mesto na evropskem prvenstvu solo in v paru, 3. mesto na svetovnem prvenstvu in na letošnje 2. mesto na evropskem prvenstvu.

Miha Florjanc Lukan, plesalec
Miha Florjanc Lukan, plesalec (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Pleše skupaj v skupini in pa v solo interpretacijah. Trener Mitja Popovski ne hvali le njegove telesne pripravljenosti, ampak predvsem njegovo umetniško žilico, da ima neverjetno sposobnost interpretacije. Miha se poleg treningov in tekmovanj udeležuje tudi plesnih poletnih šol, festivalov in sodeluje v mnogih uspešnih predstavah. V lepem spominu ima sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, s katero je posnel kratek video na temo mladi in apatija z naslovom Odkrij ples v sebi.

V prihodnje si želi aktivnega pridobivanja plesnega znanja, rad pa bi se udeležil še mnogih plesnih tekmovanj in festivalov ter izobraževanj doma in po svetu. Rad bi prišel tudi na akademijo za ples v tujini. Kamorkoli bo že šel, ples bo vedno del njega, saj je ples njegovo življenje, daje pa mu tudi občutek svobode in ga napolni z energijo.

Miha obiskuje 2. letnik Waldorfske gimnazije v Ljubljani, kjer je zaključil tudi nižjo glasbeno šolo za saksofon. Rad se druži s prijatelji, rad posluša glasbo, uživa v športu in nadvse rad potuje.