UPAJ SI MED MLADE UPE 2019! PRIJAVI SE ZDAJ!

Razpis Mladi upi 2019 je objavljen! Odprt bo do 15. oktobra 2019. Upaj si med mlade upe in se prijavi čim prej!

Finalistka Mladi upi 2018: saksofonistka Sandra Rijavec

Nadvse nadarjeno in pridno glasbenico bo zagotovo moč slišati na mnogih odrih po vsem svetu. Na saksofon igra že od svojega sedmega leta, v času igranja pa je dosegla že mnoga priznanja in nagrade.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Sandra RIjavec

Sandra Rijavec

 • Leto rojstva:
  1999
 • Disciplina delovanja:
  saksofonistka
 • Dosedanji dosežki:
  Zlata plaketa in 3. nagrada na državnem tekmovanju Temsig leta 2016, 1. nagrada na Mednarodnem tekmovanju za klasični saksofon v Lűbecku v Nemčiji in 1. nagrada, absolutnih 100 točk in naziv Laureat na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu leta 2018, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Emona leta 2018, prejemnica Škerjančeve nagrade najboljšim dijakom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v letu 2018.
 • Vzorniki:
  Simon Dyrick, Miha Rogina, Christian Wirth, prof. Daniel Gauthier
 • Cilji in želje:
  po končanem študiju zaposlitev v orkestru ali pa postati učiteljica saksofona, postati svetovno priznana saksofonistka in igrati v različnih komornih zasedbah in v orkestru po vsem svetu.

Sandra Rijavec, saksofonistka

Nalagam..

Sandro glasba spremlja že vse njeno življenja, saj je njena družina zelo glasbena. Največjo motivacijo v zgodnjih letih ji je predstavljal starejši brat, ki je igral v orkestru, kar se je Sandri zdelo čudovito.

Leto rojstva: 1999

Disciplina delovanja: saksofonistka

Dosedanji dosežki: Zlata plaketa in 3. nagrada na državnem tekmovanju Temsig leta 2016, 1. nagrada na Mednarodnem tekmovanju za klasični saksofon v Lűbecku v Nemčiji in 1. nagrada, absolutnih 100 točk in naziv Laureat na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu leta 2018, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Emona leta 2018, prejemnica Škerjančeve nagrade najboljšim mladim glasbenikom generacije v letu 2018.

Vzorniki: prof. Simon Dyrick, Miha Rogina, Christian Wirth, prof. Daniel Gauthier

Cilji in želje: po končanem študiju zaposlitev v orkestru ali pa postati učiteljica saksofona, postati svetovno priznana saksofonistka in igrati v različnih komornih zasedbah in v orkestrih po vsem svetu.

Pri sedmih je začela igrati saksofon, že na prvem tekmovanju leta 2010 pa je prejela zlato plaketo in 3. nagrado. Trenutno obiskuje 4. letnik srednje glasbene šole na Konzervatoriju za glasbo v Ljubljani. Letos se bo odločila za nadaljni študij glasbe, želi pa si na Akademijo za glasbo v Ljubljani ali na Visoko šolo za glasbo in ples Köln v Nemčijo.

Sandra Rijavec, saksofonistka
Sandra Rijavec, saksofonistka (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

V svoji karieri nastopanja je osvojila mnoga priznanja in nagrade, med največjimi zagotovo 1. nagrado na Mednarodnem tekmovanju za klasični saksofon v Lűbecku v Nemčiji in 1. nagrado ter absolutnih 100 točk in naziv Laureat na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu leta 2018. Vse to ji uspe zato, ker je talentirana, delovna, vztrajna in po njenih besedah perfekcionistka, saj ne neha z vadbo, dokler z izvedbo ni 100% zadovoljna.

Po končanem študiju se Sandra želi zaposliti v orkestru ali pa kot učiteljica saksofona svoje znanje predajati mlajšim generacijam na različnih seminarjih in poletnih šolah, ki se jih sedaj sama rada redno udeležuje. Svoje znanje želi izpiliti in obvladati do te mere, kot jih znajo njeni vzorniki, med njimi Jean Denis Michar in Daniel Gauthier.

Sandra nastopa v komornih skupinah, s katerimi redno koncertira po svetu in se udeležuje tekmovanj. Z glasbo bo vse življenje povezana, saj je to njena droga in način za sproščanje čustev in emocij. Obožuje tudi naravo, rada pa se druži s prijatelji in hodi na sprehode. V naravi najde svoj mir in navdih za izvajanje glasbe.