Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Glasovanje je zaključeno

Strokovna komisija

Strokovno komisijo, ki je izmed vseh na razpis prijavljenih kandidatov pripravila ožji izbor finalistov in bo izmed vseh finalistov izbrala prejemnike finančne podpore, sestavljajo: športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Langerholc Žager, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik, pevka Jadranka Juras, pomočnica ravnateljice OE Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Suzana Zorko in direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav, d. d. Metoda Debeljak.

Aleš Vičič
Mag. Aleš Vičič, športni psiholog (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Mag. Aleš Vičič je športni psiholog, ki že 20 let deluje v slovenskem športu. Sodeloval je z najboljšimi slovenskimi športniki, klubi in reprezentancami. V svoji zasebni praksi je v teh letih svetoval že več kot 400 športnikom in trenerjem iz več kot 40 ekipnih in individualnih športov. Na mladinski ravni športa pa je deloval na različnih športnih šolah, kjer je nekaj let opravljal tudi delo koordinatorja šolskih in športnih obveznosti. Psihološka priprava športnikov je glavno področje njegovega dela. Znanje črpa iz diplome in magisterija psihologije, vedenjsko-kognitivne terapije, trenerskih izkušenj ter seveda iz literature in izobraževanj športne psihologije.

 

 

 

 

 

Brigita Langerholc Žager
Brigita Langerholc Žager  (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Brigita Langerholc je bila v preteklosti uspešna slovenska atletinja, olimpijka (4.na 800m na OI v Sydneyu), Bloudkova nagrajenka in večkratna Atletinja leta (2000, 2001, 2007). Je univ. diplom. ekonomistka na University of Southern California in mag. Menedžmenta neprof. organizacij na Fakulteti za družbene vede ter udeleženka programov v Landmark Worldwide School. Svojo poklicno pot je začela pri Olimpijskem komiteju Slovenije kot predsednica Komisije športnikov, članica odbora pri Fundaciji za šport in v Atletskem klubu Radovljica s treniranjem mladih upov atletike, zadnja 3 leta pa se je posvetila vodenju in izvajanju Aktivnih odmorov in joge v podjetjih, izobraževanju Športnih promotorjev v podjetjih ter predavanjih doma in v tujini.

V svoji 18-letni atletski karieri je sodelovala z najboljšimi strokovnjaki na svojih področjih, kot so Marjan Ogorevc (terapevt naravnega zdravljenja), Kim Vincent in Aleksander Šinigoj (NLP izobraževanja), Ole in Marjana Bloch (motivacijska trenerja), in v zadnjem času Boris Vene (ustanovitelj protokola Body Reset), pri katerem se izobražuje za inštruktorico protokola Body Reset. Z veseljem in sistematično združuje svoje dolgoletne športne izkušnje, z znanji in veščinami, ki jih je pridobila v tujini in v Sloveniji od svojih odličnih mentorjev in jih predaja zaposlenim v podjetjih po Sloveniji in preko spletne platforme tudi v tujini.

Helena Osterman
Helena Osterman, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Helena Osterman je po uspešno končani Srednji pedagoški šoli v Ljubljani študij nadaljevala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je diplomirala iz angleščine in nemščine. Želja po pedagoškem delu jo je najprej zanesla v Center za kulturo mladih, kjer je angleščino in nemščino poučevala v tečajih za otroke in mladostnike, nato pa je sklenila delovno razmerje na Gimnaziji Ledina v Ljubljani, kjer je bila sprva zaposlena kot učiteljica angleščine in nemščine, zadnjih 16 let pa kot pomočnica ravnatelja. Trdno verjame, da morata biti učitelj in vodstveni delavec dejavna tudi zunaj učilnice, saj lahko le tako pridobivata nova znanja in izkušnje za delo v njej. Ukvarjala se je z različnimi projekti za ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti, z učno-ciljnimi in procesnimi pristopi k načrtovanju pouka, vlogo taksonomij ter z uvajanjem sprememb in posodobitev v gimnazijski program. Je vodja šolskega razvojnega tima in članica projektnih timov za učenje učenja, kurikularne povezave in nadarjene dijake. Že vrsto let se ukvarja tudi z evropskimi projekti v okviru vseživljenjskega izobraževanja, ki dijakom in kolegom omogočajo pridobivanje novih znanj in veščin v drugih kulturah in učnih praksah.

 

 

Robert Repnik
Doc. dr. Robert Repnik, znanstvenik in pedagog (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Doc. dr. Robert Repnik, znanstvenik in pedagog, je avtor ali soavtor preko 400 bibliografskih enot, od tega 24 izvirnih znanstvenih člankov. Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, kjer je predstojnik Oddelka za fiziko, ter na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru poučuje različne naravoslovne in didaktične predmete. Njegovi raziskovalni področji sta fizikalno izobraževanje in fizika tekočih kristalov. Je član Upravnega odbora Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) ter predsednik Komisije za mladinsko raziskovalno dejavnost. ZOTKS organizira tekmovanja mladih raziskovalcev osnovnošolcev ter srednješolcev in dr. Repnik ima bogate izkušnje iz predsedovanja strokovnim komisijam. Ima številne izkušnje iz sodelovanja fakultete z domačimi šolami in z gospodarstvom ter s fakultetami iz tujine. Bil je glavni koordinator projekta Razvoj naravoslovnih kompetenc ter je sodeloval v številnih domačih in mednarodnih projektih.

 

 

 

 

Jadranka Juras
Jadranka Juras, pevka (Foto: Nataša Kralj)

Jadranka Juras je konec devetdesetih uspešno glasbeno pot odločno začrtala v popularni glasbeni skupini Planet Groove, s katero so izdali dve zgoščenki: Livin` on planet earth in Zakon Groovitacije.

Svoje pevsko in glasbeno znanje je nadgradila na univerzi JAZZ INSTITUT KUNSTUNIVERSITAT v Gradcu, kjer je leta 2008 uspešno končala študij in diplomirala iz koncertnega jazzovskega petja. Z bogatim sodelovanjem z izjemno profesorico Laurie Antonioli in priznanimi jazzovskimi glasbeniki, kot so Bobby McFerrin, Joe Henderson, Mark Murphy, Ed Thigpen, Fritz Pauer, s pianistko in pevko Deno DeRose ter z mnogo domačimi velikani popularne glasbene scene je dokončno utrdila sloves odlične vokalistke.

Kombinacija jazzovskega petja, vplivov sodobne popularne glasbe in želje po avtorskem izrazu je porodila dva odmevna avtorska projekta; prvenec z naslovom Anima in kasnejši album Sakura. Oba sta prejela odlične kritike, singli z obeh plošč pa so se zavihteli na prva mesta najpomembnejših radijskih postaj.

Kljub izjemnim uspehom v popularnih glasbenih vodah pa Jadranka ne more mimo ljubezni do klasičnega oziroma opernega petja, katerega študij in raziskovanje trenutno postavlja v ospredje. V zadnjih letih je tako med drugim debitirala na odrih SNG Ljubljana v vlogi Dido (H.Purcell "Dido in Enej"), SNG Maribor v vlogi Flosshilde (R.Wagner "Rensko zlato") in Siebela (C.Gounod “Faust”), Narodnem teatru Antonina Dvoraka na Češkem v vlogi Sare (G.Donizetti "Roberto Devereux"), bila angažirana na Tirolskem Festivalu v avstrijskem Erlu, ter bila ena izmed finalistk na največjem mednarodnem tekmovanju R.Wagnerja pod pokroviteljstvom danske kraljice na Danskem. S Slovensko Filharmonijo je sodelovala pri izvedbi "Stabat mater" G.Rossinija in W.A.Mozartovem “Requiemu”. Leta 2016 je izdala svoj jazzovski prvenec z naslovom "Paris honey", v letošnjem letu pa bo izdala svoj drugi jazzovski album v sodelovanju z Big bandom RTV Slovenija.

Suzana Zorko
Suzana Zorko, pomočnica ravnateljice OE Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Suzana Zorko je po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani nadaljevala študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po končani diplomi se je vrnila na takratno Srednjo glasbeno in baletno šolo (sedanji Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), kjer že 24 let poučuje mlade pianiste na nižji in srednji stopnji. Dolga leta je delovala tudi kot korepetitorka pevcem v okviru šole in izven nje ter z njimi s svojo umetniško podporo posegala po najvišjih nagradah in priznanjih na državni ter mednarodni ravni.

Od leta 2011 je na KGBL prevzela vlogo pomočnice ravnateljice OE Glasbene šole, kjer deluje kot organizatorka koncertnih dogodkov in izobraževalnih seminarjev v okviru inštitucije ter sledi razvoju in rezultatom domačih in tujih tekmovanj.

Decembra 2018 je bila vodja 1. mednarodnega tekmovanja Janez Matičič, zabeleženega kot zelo odmeven dogodek na visoko kvalitetni ravni.

V prostem času deluje kot tajnica Društva klavirskih pedagogov Slovenije EPTA, kjer se zavzema za povezovanje in skupno rast klavirskih pedagogov Slovenije.

Njena vizija je posodabljati učno okolje in vsebine za celostni razvoj mladih glasbenikov.

 

 

Metoda Debeljak
Metoda Debeljak, direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav, d. d. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Metoda Debeljak že skoraj 20 let v Zavarovalnici Triglav deluje na različnih kadrovskih področjih. Trenutno opravlja funkcijo direktorice službe za upravljanje z zaposlenimi in je odgovorna za kadrovanje, razvoj in izobraževanje zaposlenih. Pred tem je opravljala delo direktorice centra za izobraževanje in razvoj kadrov. Je članica Upravnega odbora Zavoda Vse bo v redu, ki je namenjen izvajanju družbeno-odgovornih aktivnosti Zavarovalnice Triglav. Je tudi članica Odbora za izobraževanje pri Slovenskem zavarovalnem združenju in članica Slovenske kadrovske zveze. Občasno kot predavateljica sodeluje na dogodkih s področja kadrovskega menedžmenta. Strokovno jo posebej zanima področje medgeneracijskega sodelovanja, poleg tega pa zelo rada podpira mlade pri njihovem osebnem razvoju.