Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Znani so prejemniki finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2018!

Boris se želi prebiti med najboljše nogometaše na svetu, zato ogromno časa in energije namenja treningom. ''Gre za izjemno nadarjenega igralca. Pri nogometnih veščinah je že zdaj na izjemni ravni,'' pravi trener Dejan Močnik.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Mladi upi - meta data - 19

Boris Vidovič

 • Leto rojstva:
  1996
 • Disciplina delovanja:
  nogomet
 • Dosedanji dosežki:
  zmaga na turnirju v Pordenoneju v močni mednarodni konkurenci, srebrna medalja v Trogirju leta 2004, najboljši igralec turnirja v italijanskem Comu 2006, najboljši igralec turnirja v slovaški Žilni 2008, najboljši strelec v kampu AC Milan, državni prvak s selekcijo U14 v sezoni 2009/10, uvrstitev v slovensko reprezentanco do 17 let, igranje za kadetsko ekipo NK Bravo Publikum v 1. slovenski ligi
 • Vzorniki:
  Luka Modrič, Lionel Messi, Josip Iličič
 • Cilji in želje:
  postati uspešen profesionalni igralec, rad bi se prebil med najboljše nogometaše na svetu

Boris Vidovič

Nalagam..
Boris Vidovič
Boris Vidovič (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Boris se je v nogomet zaljubil že kot 5-letnik, ko se je s starejšim bratom Bobom podil za žogo pred blokom. Kmalu je Bobo ugotovil, da je Boris zelo talentiran, saj je že takrat izstopal med vrstniki in nekoliko starejšimi fanti, ko so skupaj igrali nogomet. Brez dovoljenja staršev je Borisa odpeljal v klub in ga vpisal, tako da je že zelo zgodaj začel trenirati. Starši nad idejo sprva niso bili navdušeni, saj se jim je zdel Boris še nekoliko premlad, a ko so videli, kako uživa na nogometnem igrišču, so podprli odločitev svojih dveh sinov.

Danes Boris trenira 5-krat tedensko, vsako soboto pa so tekme, na katerih ga pogosto spremlja in bodri družina. Borisova sestra: "Ko ga greva z mami gledat na turnirje, sva zelo ponosni nanj in naju nikoli ne razočara kot igralec, ko pa pridemo domov, se pa vedno lahko hvalim pred prijateljicami, kako dober je kot igralec in kot brat!"

Boris pravi, da se zaradi treningov mora odrekati prostemu času in predvsem druženju s prijatelji, vendar tega ne doživlja "kot nekaj groznega", saj svoj čas najraje preživlja ravno na nogometnem igrišču.

Njegovi cilji so, da bi nekoč postal profesionalni nogometaš. Danes igra v slovenski reprezentanci do 17 let, na kar je izjemno ponosen in upa, da bo nekoč lahko zaigral tudi v članski reprezentanci. Če pa bi lahko izbiral kateri koli klub, v katerem bi nadaljeval svojo nogometno kariero, bi bil to zagotovo zagrebški Dinamo, saj je njihov veliki oboževalec.

Aljaž Gornik, trener: "Boris bi si finančno pomoč zaslužil, ker je preprosto najboljši. Na treningih, ko delamo vaje, iz njega kar izžareva pozitivna energija in hoče vsako vajo narediti 100-odstotno. Vedno hoče biti najboljši. Letošnjo zimo smo imeli zelo težke treninge, zaradi mraza in snega. Treningi so bili izjemno naporni. Ko smo imeli še tisto zadnjo serijo, je Boris vedno dvignil celotno ekipo, jih prepričal, da se še potrudijo. Zato ga je vzljubila tudi celotna ekipa in vsem skupaj nam je bilo lažje preživeti te težke trenutke."

Boris Vidovič
Boris bi se rad prebil med najboljše nogometaše na svetu. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)