Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Glasovanje je zaključeno

Športno pot je pričel kot plezalec, ljubezen do streljanja pa se je rodila v sedmem razredu osnovne šole, ko je iz radovednosti obiskal strelski krožek. Trenerji so takoj opazili njegov izjemen talent, ki se zrcali v odličnih dosežkih na državni in evropski ravni. Motivacije mu ne manjka, zato je na dobri poti, da uresniči svoje sanje in se zavihti na sam olimpijski vrh.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Jože Čeper za meta dato

Jože Čeper

 • Leto rojstva:
  1997
 • Disciplina delovanja:
  pištola, Strelsko društvo Vremščica
 • Dosedanji dosežki:
  državni prvak v streljanju z zračno pištolo med kadeti (2014), letošnji prvak v Državni ligi za kadete in madince (Pokal Slovenije), 2. mesto na finalnem tekmovanju srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem (2014), 1. mesto na regijskem prvenstvu Strelske zveze zahodne regije med kadeti (2014)
 • Vzorniki:
  trenerja Andrej in Izidor Hreščak ter slovenski olimpijec Rajmond Debevec
 • Cilji in želje:
  Želi postati članski državni prvak v streljanju z zračno pištolo ter nekoč nastopiti na olimpijskih igrah v streljanju.

Jože Čeper

Nalagam..

Jože Čeper
Jože Čeper (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Jože Čeper je svojo športno pot pričel kot plezalec, z orožjem pa se je pobliže spoznal v sedmem razredu osnovne šole, ko je iz radovednosti obiskal strelski krožek. Ker je takoj začutil, da ima talent za streljanje, se je vpisal v Strelsko društvo Vremščica in pričel trenirati. Takratni trener Andrej Hreščak je v njem videl izjemen talent v streljanju z zračno pištolo, saj je začel že po nekaj tednih treninga zadevati v črno. To dokazuje tudi šolski rekord, saj je v desetih strelih dosegel kar 96 točk, kar je izjemen uspeh.

Jože trenira že več kot pet let. Najprej se je s streljanjem ukvarjal ljubiteljsko, sčasoma pa je ta disciplina postala njegova velika strast in danes si ne predstavlja življenja brez streljanja. »Če bi moral prenehati s treningi, bi se počutil zelo slabo, saj se zavedam, da imam talent in močno ter predvsem mirno roko, kar je pri streljanju najbolj pomembno,« skromno priznava mladenič, ki se lahko pohvali z letošnjim nazivom državnega prvaka v streljanju z zračno pištolo, prav tako pa je tudi prvak v Državni ligi za kadete in mladince.

Trener Izidor Hreščak, je prepričan, da je Jožetov neverjetni talent za streljanje močno povezan z močjo v rokah, ki jo je pridobil v času intenzivnih treningov plezanja. »Pri tej disciplini brez osnovne konstrukcije, motoričnih sposobnosti in refleksnih gibov ne moreš uspeti. Jože vse to ima, zato si resnično zasluži finančno podporo, saj gre za zelo drag šport. Velik strošek sta že samo orožje in municija, potem pa so tu še vožnje na treninge, priprave in kup drugih, precej dragih malenkosti,« pojasnjuje trener, in doda, da bi svojemu varovancu resnično rad zagotovil vsaj približno normalne pogoje za treniranje.

Jože si želi, da bi imel v okviru domačega strelskega društva dovolj možnosti in priložnosti za nadaljnjo uspešno kariero. »Mislim, da je to disciplina, pri kateri moraš vedno znova premagovati samega sebe in šele nato lahko premaguješ sotekmovalce,« je prepričan talentirani mladenič, ki si želi postati članski državni prvak v streljanju z zračno pištolo, nekoč pa bi rad stal tudi na olimpijskem odru za zmagovalce. »Seveda bom moral za ta cilj še veliko, veliko trenirati, ampak vse se da, če se hoče,« o svojih sanjah pravi talentirani strelec, ki mu motivacije ne manjka.