Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Glasovanje je zaključeno

Že ko se je Manca prvič udeležila teniškega turnirja, je slavila zmago. Izjemno perspektivna športnica ima po mnenju trenerja velike možnosti, da postane članica 100 najboljših igralk na svetu. Danes ve, da jo ravno njena nepopustljivost žene k vedno večjim uspehom.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Mladi upi 2014 za meta dato - 11

Manca Pislak

 • Leto rojstva:
  1997
 • Disciplina delovanja:
  tenis, Tenis club Ljubljana
 • Dosedanji dosežki:
  trenutno je 115. igralka na svetovni mladinski lestvici (ITF), pri 14 letih je bila najmlajša članska državna prvakinja v zgodovini Slovenije, v letih 2013 in 2014 je bila državna prvakinja v kategoriji do 16 let
 • Vzorniki:
  Roger Federer
 • Cilji in želje:
  nastopiti na čim več turnirjih ITF in WTA in se z dobrimi rezultati povzpeti čim višje na svetovni teniški lestvici

Manca Pislak

Nalagam..
Manca Pislak - 3
Manca Pislak (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Manca je zagotovo športnica z veliko mero pozitivne energije in zagnanosti. „Mama pravi, da sem trmasta, vztrajna, nepopustljiva, sama pa vem, da me ravno to pelje do uspeha,“ pove najstnica. Tenis je zanjo način življenja, ob njem osebnostno raste in se krepi, ve pa tudi, da bi brez pomoči družine težko sledila svojim ciljem.

Tenis je začela spoznavati v 1. razredu osnovne šole v okviru šolskega krožka. Ob zaključku leta se je prvič udeležila turnirja in zmagala. Še istega leta se je odločila, da bo začela redno trenirati v ŽTK Ljubljana. Leta so tekla, uspehi so se vrstili, najbolj pa je ponosna na zmago na ITF turnirju v Zagrebu, saj se je uvrstila na glavni turnir in tudi zmagala. Ponosna je tudi na naslov državne prvakinje v kategoriji deklic do 16 let in na zmago na članskem državnem prvenstvu.

Njen največji vzornik je Roger Federer, saj ima po njenem mnenju dober način igre, všeč ji je tudi njegova telesna govorica, ki kaže na sproščenost in mirnost. „Spoštujem tudi to, da je kot športnik znan izven teniških igrišč, saj ima svojo fundacijo, ki pomaga otrokom v Afriki. Ob gledanju njegove igre se samo učim in preprosto uživam,“ zaključi Manca.

Gregor Sok, trener: "Trenutno je 115. igralka svetovne mladinske lestvice (ITF), v letih 2012 in 2013 pa je bila državna prvakinja do 16. let. Manca je levičarka in izredne atletske postave, kar je velika prednost pred tekmicami. Znana je po svoji zagnanosti in nepopustljivosti. Prepričan sem, da bo v nekaj letih postala članica najboljših 100 igralk na svetu.