Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Znani so prejemniki finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2018!

Ritmična gimnastika je sestavni del njenega življenja, saj združuje umetnost, lepoto, koncentracijo, eleganco in moč. Že na začetku športne kariere je pokazala potencial za doseganje vrhunskih rezultatov, zdaj pa pod vodstvom bolgarske trenerke Mariete Stoimenove stremi k zelo visokim ciljem.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Mladi upi - meta data - 11

Monija Čebašek

 • Leto rojstva:
  1997
 • Disciplina delovanja:
  ritmična gimnastika
 • Dosedanji dosežki:
  zmaga na številnih mednarodnih tekmovanjih, leta 2010 je pridobila status kategorizirane članice mladinske državne reprezentance, leta 2011 je bila razglašena za mladinko leta v ritmični gimnastiki
 • Vzorniki:
  Anna Besonnova, Evgeniya Kanaeva, Alina Kabaeva
 • Cilji in želje:
  tekmovati na evropskih in svetovnih prvenstvih z najboljšimi tekmovalkami, sodelovati na OI leta 2016 kot prva slovenska predstavnica v ritmični gimnastiki

Monija Čebašek

Nalagam..
Monija Čebašek - 7
Monija Čebašek (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Monija prihaja iz Ljubljane. Prvič se je srečala z gimnastiko na Osnovni šoli Šentvid, kjer ji je ekipa pod vodstvom Mojce Rode predstavila ta elegantni šport. Od takrat je postala gimnastika sestavni del njenega življenja. Z njo se je naučila trdega dela, predanosti in discipline, saj le tako uspešno usklajuje šolske obveznosti in treninge.

Velik del njenega življenja se torej odvija v telovadnicah, saj trenira kar šestkrat tedensko od štiri do pet ur dnevno. Kljub velikemu številu obveznosti je bila po uspehu v šoli vedno med boljšimi učenci.

V devetih letih vrhunskega treninga je zmagala na številnih uglednih mednarodnih tekmovanjih. Leta 2010 je pridobila status kategorizirane članice mladinske državne reprezentance in bila leto pozneje razglašena za mladinko leta v ritmični gimnastiki.

Njene vzornice so Ana Besonnova, Evgeniya Kanaeva in Alina Kabaeva, ki so s predanostjo in vizijo postavile ritmično gimnastiko na raven umetnosti. Monija poudari, da ta združuje tudi kolegialnost, druženje in izmenjavo izkušenj.

 

Marieta Stoimenova, trenerka: ''Monija je že zelo zgodaj pokazala, da je talentirana za ritmično gimnastiko, zato je bila razvrščena med dekleta, ki jih po motoričnih in karakternih lastnostih obravnavamo prioritetno. Je zelo nadarjena in perspektivna tekmovalka, s svojim delom in doseženimi rezultati v kadetski in mladinski kategoriji pa je dokazala, da lahko posega po prvih mestih tako v evropskem kot v svetovnem merilu.''

Monija Čebašek - 10
Po zaslugi ritmične gimnastike se je naučila trdega dela, predanosti in discipline. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)