Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Znani so prejemniki finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2018!

Nina je tenis sprva igrala le za zabavo, pozneje pa se mu je, po besedah trenerja, zaradi svoje borbenosti, pridnosti in marljivosti začela posvečati tudi profesionalno. Svoje uspehe žanje že od 10. leta, trenutno pa je najboljša Slovenka na svetovni mladinski teniški lestvici.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Mladi upi - meta data - 29

Nina Potočnik

 • Leto rojstva:
  1997
 • Disciplina delovanja:
  tenis
 • Dosedanji dosežki:
  pri 10. letih je nastopila za slovensko reprezentanco, bila je najboljša Slovenka na mladinski teniški lestvici, dobila je nagrado za najperspektivnejšo mlado teniško igralko in osvojila 3. mesto na svetovnem ekipnem prvenstvu deklet do 14 let
 • Vzorniki:
  Marija Šarapova
 • Cilji in želje:
  nastopiti na mladinskem grand slam turnirju in se uvrstiti med 20 najboljših na mladinski lestvici

Nina Potočnik

Nalagam..
Nina Potočnik - 4
Nina Potočnik (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Nina Potočnik prihaja s Ptuja, kjer obiskuje tudi prvi letnik športne gimnazije. Je zelo marljiva in vestna učenka, saj poleg intenzivnih vsakodnevnih treningov redno opravlja tudi šolske obveznosti.

S tenisom se je začela ukvarjati pri sedmih letih v teniškem klubu Ptuj. Sprva je tenis igrala za zabavo in sprostitev, ker pa ji je šlo vedno bolje in je dosegala dobre rezultate, je začela razmišljati, da bi ga začela igrati tudi profesionalno.

Pri desetih letih je prvič nastopila za slovensko reprezentanco, od dvanajstega leta pa igra na mednarodnih turnirjih. Zdaj je najboljša slovenska teniška igralka na svetovni mladinski teniški lestvici, lani pa je prejela tudi nagrado za najperspektivnejšo mlado teniško igralko, na kar je še posebej ponosna.

Njeni cilji za prihodnost so, da nastopi na mladinskem grand slam turnirju, da se uvrsti na mladinski teniški lestvici med dvajset najboljših in da ponovi rezultate mladinskega tenisa tudi v članski kategoriji.

Goran Djurdjevič, trener: ''Ninin razvoj spremljam že od njenih prvih korakov v tenisu. Je zelo pridna, marljiva, borbena na igrišču, vedno nasmejana in zelo priljubljena med vrstnicami. Že na njenih prvih turnirjih je bilo mogoče opaziti, da nosi v sebi nekaj, česar druge igralke nimajo, in da je talentirana. Nina je trenutno najbolj perspektivna mlada igralka v Sloveniji, kar dokazujejo tudi njeni rezultati doma in v tujini.''

Nina Potočnik
Nina je trenutno najperspektivnejša mlada teniška igralka v Sloveniji. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)