Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Znani so prejemniki finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2018!

Tim je prvič vozil motor pri dveh letih in pol in takrat se mu je vse skupaj zdelo kot igra. Ko je pozneje postal evropski prvak, se je v njem trdno zakoreninila odločitev, da bo postal profesionalni športnik. Njegov oče, ki je tudi njegov trener, je nanj zelo ponosen, saj dosega izjemne uspehe v svetovnem merilu.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru spletnega glasovanja

Mladi upi - meta data - 13

Tim Gajser

 • Leto rojstva:
  1996
 • Disciplina delovanja:
  motokros
 • Dosedanji dosežki:
  državni, evropski in svetovni prvak, priznanje za novinca leta
 • Vzorniki:
  oče, ki je tudi njegov trener, Valentino Rossi
 • Cilji in želje:
  postati ekipni trener ali menedžer

Tim Gajser

Nalagam..
Tim Gajser - 2
Tim Gajser (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Timova celotna družina diha za motokros, saj prav vsi člani najraje preživljajo čas na jeklenem konjičku. Za motokros ga je navdušil prav oče Bogomir, ki pravi, da je Tim že pri dveh letih užival na motorju in si med vožnjo prepeval. Tudi tekmovalni začetki so bili odlični. Na prvi tekmi, ko je bil star le tri leta, je že stal na stopničkah.

Tim je veliki športni navdušenec. V otroštvu je treniral veliko športov, kot so nogomet, smučanje in judo, v katerem je bil celo državni prvak, ko pa je pri 11 letih postal evropski prvak, se je odločil, da se bo z motokrosom ukvarjal na profesionalni ravni. "Vsi mislijo, da je motokros zelo enostaven šport, da samo sedeš na motor in daš gas, ampak dejansko je to čisto drugače. Potrebno je veliko truda in garanja," pravi Tim, ki trenira prav vsak dan.

Tim je lani dosegel odlične rezultate in je zelo ponosen na uspehe iz pretekle sezone: "Osvojil sem skoraj vse, kar se da osvojiti s 125-kubičnim motorjem. Postal sem italijanski prvak, nato evropski prvak in navsezadnje še svetovni prvak. Decembra pa sem dobil še priznanje FIM-e za novinca leta, tako da sem na te dosežke zelo ponosen."

Motokros je izjemno drag šport in kljub temu da Tim dosega vrhunske dosežke na svetovni ravni, si letos njegova družina ni mogla privoščiti priprav. Tim je letos prestopil v MX2 razred, kar je najvišji razred v motokrosu, kjer tekmuje elita moto športnikov. Njegov cilj je postati svetovni prvak tudi v tem razredu, zato bi mu ta finančna pomoč omogočila uresničitev sanj.

 

Bogomir Gajser, oče in trener: "Že skozi celotno kariero je Tim izjemno motiviran. Njegov lanski uspeh (svetovi prvak), pa ga je še dodatno vzpodbudil. Ne mine dan, ko si ne bi želel trenirati, a je zaradi varnosti njegovega zdravja in razvoja, treninge potrebno prilagajati. Tim vedno išče rešitve in možnosti, da bi stvari naredil še boljše. Kot oče in trener obenem, moram biti izjemno pazljiv, da ga venomer usmerjam na pravo pot."

Tim Gajser
Pripravljen je trdo trenirati, da bi postal svetovni prvak. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)