Leto rojstva
2003
Disciplina delovanja:
šport – biatlon
Dosedanji dosežki:
2. mesto v disciplini sprint na European Youth Olympic festivalu na Finskem (2022); 48. mesto v disciplini sprint na svetovnem pokalu v Estoniji (2022); 15. mesto v disciplini štafeta na svetovnem pokalu v Estoniji (2022); 2. mesto v disciplini štafeta na mladinskem svetovnem prvenstvu v Avstriji (2021); 12. mesto v disciplini šprint na mladinskem svetovnem prvenstvu v Avstriji (2021)
Vzorniki:
vsi športniki, ki so predani svoji panogi, se po padcu znajo pobrati in nadaljevati začeto ter slediti zastavljenemu cilju
Cilji in želje:
udeležba na naslednjih olimpijskih igrah, dobri rezultati v naslednji sezoni na tekmah in v svetovnem pokalu

Klara Vindišar je mlada biatlonka, ki prihaja iz Gorenjske. Tek na smučeh je začela trenirati že v 2. razredu osnovne šole, za ta šport pa jo je navdušila njena starejša sestra. Ima veliko dobrih rezultatov, med katerimi izstopata srebrna medalja na članski mladinski štafeti na IBU mladinskem svetovnem prvenstvu v Obertillachu v Avstriji in srebrna medalja v sprintu na 6 km na EYOF (Evropski festival olimpijske mladine) v Vuokattiju na Finskem, kar je do sedaj njen najboljši rezultat. Je energična oseba, ki ima rada druženje in šport. Njena vizija je nastopiti na naslednjih olimpijskih igrah, a se zaveda, da bo za dosego tega cilja treba vložiti še veliko truda.

Klara Vindišar, ki prihaja iz Gorenjske, je nadobudna mlada biatlonka. Pravi, da v občini Gorje, kjer živi, velja, da »kdor ne laufa, ni Gorjanc«. »In sama se tega mota tudi že od malih nog držim,« pravi biatlonka, ki se je s tekom na smučeh srečala že v 1. razredu osnovne šole, ko je na treningih spremljala starejšo sestro. Pozitivno vzdušje na treningih in tek sta jo že takrat pritegnila, zato se je v 2. razredu osnovne šole tudi sama pridružila klubu.

»Moje navdušenje in motivacija za treninge sta se še poglobila, ko sem začela streljati z zračno puško,« o svojih biatlonskih začetkih pove športnica in pravi, da se je takrat zaljubila v biatlon. Ljubezen do tega športa pa še vedno traja in narašča, saj se zaveda, da je dobra v biatlonu in lahko svoje rezultate še izboljša.

Klara je vesela, energična, komunikativna, odprta oseba, ki ima rada izzive, druženje in šport. Vedno pa je pripravljena tudi priskočiti na pomoč. Njena vizija je nastopiti na naslednjih olimpijskih igrah, a se zaveda, da bo za dosego tega cilja treba vložiti še veliko truda. Do takrat pa ima kratkoročne cilje, med katerimi našteje: »Želim si čim boljših rezultatov v naslednji sezoni na tekmah mojega ranga in za pokušino še na kakšni tekmi svetovnega pokala, kjer sem letos dosegla za mojo starost odlično 48. mesto, ki mi je potrdilo, da sem na dobri poti in delam prav.«

Njeni vzorniki so vsi športniki, ki so 100-odstotno predani svoji panogi, se po padcu znajo pobrati in nadaljevat ter vsi, ki sledijo zastavljenemu cilju.

Trenira pod budnim očesom trenerja Janeza Ožbolta, ki pravi, da je Klara že zelo hitro opozorila nase. Opiše jo kot »izredno nadarjeno, pridno, predvsem pa zelo ambiciozno tekmovalko, z jasnimi cilji, za katere je pripravljena storiti praktično vse.« Že v zgodnji fazi treniranja si je biatlon vzela za svoj način življenja. »Kot mlajša deklica je pokazala svoj velik talent, saj je zelo hitro in uspešno obvladala tehniko smučarskega teka, kar je osnova za uspešnost tekmovalca,« pripoveduje trener o razvoju športnice in pravi, da se je hkrati učila tudi osnov streljanja in se s puško hitro spoprijateljila. Pohvali jo še z dobrimi rezultati: »V prvi sezoni med mladinkami je naredila izreden napredek, saj je bila tradicionalno hitra v smučini, strelsko pa bolj zanesljiva kot marsikateri starejši tekmovalec. Že lansko sezono je tekmovala v članskem IBU pokalu in dosegla zelo dobre rezultate. Predvsem je do potankosti natrenirala hitrost streljanja, saj slovi kot ena najhitrejših biatlonk na svetu,« pravi njen trener in med drugimi izpostavi naslednje dosežke: lansko sezono je bila članica mladinske štafete, ki je na IBU mladinskem svetovnem prvenstvu v Obertillachu v Avstriji osvojila srebrno medaljo, na EYOF (Evropski festival olimpijske mladine) v Vuokattiju na Finskem je osvojila srebrno medaljo v sprintu na 6 km, kar je do sedaj njen najboljši rezultat. »Ob strokovnem, vztrajnem delu ima Klara pred seboj prav gotovo bogato športno kariero,« o prihodnosti mlade športnice zaključi njen trener.

Alen Bečirević
namizni paratenisač
Ali Botonjić
kikboksar in taekwon-doist
Peter Krajnc
lokostrelec
Anej Gorenjak
trobentač
Anže Grmek
motorist speedwaya
Bor Artnak
tenisač
Erazem Žganjar
flavtist
Jana Dremelj
veslačica
Klara Vindišar
biatlonka
Lia Lačen
plesalka
Marija Judež
raziskovalka naravoslovnih znanosti
Maša Majcen
flavtistka
Matevž Manfreda
kajakaš
Monika Bartol
triatlonka
Neža Colja
športna plesalka
Nina Pavšek
klarinetistka
Patrik Žnidaršič
kemik, matematik in programer
Peter Krajnc
sabljač
Rahela Češarek
fagotistka
Žan Pahor
gorski kolesar