Leto rojstva
2004
Disciplina delovanja:
šport – moderni tekmovalni ples
Dosedanji dosežki:
1. mesto v disciplini hip hop solo članice na evropskem prvenstvu na Poljskem (2021); 3. mesto v disciplini electric boogie solo članice na evropskem prvenstvu na Poljskem (2021); 3. mesto v disciplini electric boogie duo člani na evropskem prvenstvu na Poljskem (2021); 2. mesto v disciplini hip hop solo mladinke na evropskem prvenstvu v Italiji (2019); 2. mesto v disciplini hip hop battle solo mladinci na svetovnem prvenstvu v Nemčiji (2019); 1. mesto v disciplini opus 1 (pl. min) sodobni ples na mednarodnem tekmovanju v Celju (2019); 4. mesto v disciplini hip hop solo mladinke na svetovnem prvenstvu v Nemčiji (2019); 1. mesto v disciplini electric boogie solo člani na državnem prvenstvu v Medvodah (2021); 1. mesto v disciplini electric boogie duo člani na državnem prvenstvu v Medvodah (2021); 1. mesto v disciplini hip hop solo članice na državnem prvenstvu v Medvodah (2021); 1. mesto v disciplini hip hop solo battle člani na državnem prvenstvu v Medvodah (2021); 1. mesto v disciplini hip hop duo člani na državnem prvenstvu v Medvodah (2021), 1. mesto v disciplini hip hop solo mladinke na državnem prvenstvu v Novem mestu (2019); 1. mesto v disciplini hip hop solo mladinke na evropskem prvenstvu v Nemčiji (2018); 3. mesto v disciplini hip hop solo mladinke na svetovnem prvenstvu na Poljskem (2019)
Vzorniki:
Kyoko
Cilji in želje:
postati najboljša plesalka na svetu, zmagati na tekmovanjih Juste Debout in Summer Dance Forever, študij v tujini, tekmovati po svetu in deliti svoje znanje, plesati za zelo znane pevce, kot so Chris Brown, Rihanna in Jennifer Lopez.

Lia Lačen, ki bo letos dopolnila osemnajst let, je perspektivna mlada plesalka modernih tekmovalnih plesov. Navdih za ples je dobila že v otroštvu, zdaj pa se želi preizkusiti v različnih zvrsteh. Plesala je že balet, sodobni ples, step, house, popping, dancehall, dupstep in še mnoge druge plese. Svoj talent je potrdila s številnimi dobrimi uvrstitvami na državnem, evropskem in svetovnem tekmovanju. Njena želja je zmagati na plesnem tekmovanju Juste Debout, na katerem je leta 2016 prvo mesto osvojila njena vzornica Kyoko. Njen cilj pa je tudi zmaga na tekmovanju Summer Dance Forever. V prihodnosti si želi študirati v tujini, tekmovati in deliti svoje znanje.

Lia Lačen prihaja iz Ljubljane in je nadobudna mlada plesalka tekmovalnih modernih plesov. Eden njenih najljubših citatov, ki ga je prvič slišala na tekmovanju v Zagrebu, je »Če ti ne predstavlja izziva, te ne spremeni«. Spomni se trenutka veselja in motivacije, ko so izjemni koreografi z vsega sveta pripovedovali zgodbe o svojem uspehu. Takrat je začela razmišljati, da lahko postane, kar koli hoče, če se za to odloči. Zastavila si je cilj, da bo postala najboljša plesalka na svetu.

Ples jo navdihuje že od otroštva, ko je vedno rada hodila na vaje, saj so se na njih zabavali. »Uživali smo v dobri glasbi in ni nas brigalo, kakšne predsodke so imeli o nas drugi,« o svojih začetkih pove mlada plesalka. Z leti pa je opazila vedno več pritiska okolice. Od sebe je pričakovala nemogoče in se obremenjevala z majhnimi napakami. Kljub temu pa ji ples predstavlja užitek. Obožuje poslušanje glasbe in učenje novih plesnih zvrsti. Do zdaj se je preizkusila v baletu, sodobnem plesu, stepu, housu, poppingu, dancehallu, dupstepu in številnih drugih zvrsteh. Rada pa pogleda tudi druge plesalce: »Uživam pa tudi v gledanju izjemnih plesalcev, še posebej tistih, ki znajo res dobro nadzorovati svoje telo. To so Diana Matos, Natalie Bebko, Ysabelle Capitulé, Johny Blaze, Paradoks, Kefton, Batalla itd.«

Njen trener Nejc Osovnikar pravi, da Lia svoje nadpovprečne plesne sposobnosti kaže že od začetka svoje športne poti in v generaciji izstopa v svetovnem merilu. O njenih rezultatih pa doda: »Že v prvem letu po napredovanju v višje starostne kategorije redno dosega najvišje rezultate v konkurenci starejših tekmovalcev.«

Njena vzornica je petindvajsetletna Kyoko, ki prihaja iz Japonske in pleše več plesnih zvrsti, med katerimi so hip hop, jazz in soul (party plesi). »Občudujem njeno strast, disciplino in njen unikaten plesni slog,« o svoji vzornici pripoveduje nadobudna plesalka.

Lijina želja je zmagati na plesnem tekmovanju Juste Debout, na katerem je leta 2016 prvo mesto osvojila njena vzornica Kyoko. Njen cilj pa je tudi zmaga na tekmovanju Summer Dance Forever. V prihodnosti si želi študirati v tujini, v Parizu ali Los Angelesu. Z učenjem angleščine in francoščine se že pripravlja na študij v tujini. Opravila je že francoski izpit DELF na ravni A2. Mlada plesalka zaključi z željami: »Moje želje so končati študij v tujini, potem pa tekmovati po svetu in deliti svoje znanje. Poleg učenja po svetu bi rada plesala tudi za zelo znane pevce, kot so Chris Brown, Rihanna, Jennifer Lopez, Usher in Justin Timberlake. Čeprav sem leta 2016 že plesala z Justinom Biberjem na koncertu v Zagrebu, vem, da bo za dosego mojih ciljev potrebnega še ogromno truda.«

Alen Bečirević
namizni paratenisač
Ali Botonjić
kikboksar in taekwon-doist
Peter Krajnc
lokostrelec
Anej Gorenjak
trobentač
Anže Grmek
motorist speedwaya
Bor Artnak
tenisač
Erazem Žganjar
flavtist
Jana Dremelj
veslačica
Klara Vindišar
biatlonka
Lia Lačen
plesalka
Marija Judež
raziskovalka naravoslovnih znanosti
Maša Majcen
flavtistka
Matevž Manfreda
kajakaš
Monika Bartol
triatlonka
Neža Colja
športna plesalka
Nina Pavšek
klarinetistka
Patrik Žnidaršič
kemik, matematik in programer
Peter Krajnc
sabljač
Rahela Češarek
fagotistka
Žan Pahor
gorski kolesar