Strokovna komisija

Strokovno komisijo, ki je izmed vseh na razpis prijavljenih kandidatov pripravila ožji izbor finalistov in bo izmed vseh finalistov izbrala prejemnike finančne podpore, sestavljajo: športni psiholog Blaž Zagorc, atletinja Brigita Langerholc Žager, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog izr. prof. dr. Robert Repnik, pevka Jadranka Juras, klavirska pedagoginja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana Suzana Zorko, priznana baletna solistka Ana Klašnja in direktorica službe za razvoj in izobraževanje v Zavarovalnici Triglav, Metoda Debeljak.Blaž Zagorc, športni psiholog (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Blaž Zagorc je športni psiholog, ki že 12 let deluje v slovenskem mladinskem in vrhunskem športu. V teh letih si je nabral ogromno izkušenj pri delu s športniki in trenerji na najrazličnejših ravneh, sodeloval je z več kot 1000 športniki iz praktično vseh športnih panog, tako iz individualnih kot skupinskih športov. Sodeloval je z vrhunskimi posamezniki, športnimi šolami in reprezentancami. Posameznikom je pomagal pri premagovanju raznoraznih osebnih težav, ki so izvirale iz športnega ali osebnega okolja, pomagal pri izboljševanju splošnega performance-a, pomagal pri vodenju karier in osebnostnem razvoju ter reševanju težjih stisk. Skupaj s sodelavci v skupini Podpore vrhunskim dosežkom skrbijo za dostop psihološkega svetovanja za vse športnike in v različnih sistemih ustvarjajo uspešno in zdravo športno okolje. Blaž je univerzitetni diplomirani psiholog, znanja pa je nadgradil z znanji iz vedenjsko-kognitivne terapije ter široke športno-psihološke literature.Brigita Langerholc Žager (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Brigita Langerholc Žager je bila v preteklosti uspešna slovenska atletinja, olimpijka (4.na 800m na OI v Sydneyu), Bloudkova nagrajenka in večkratna Atletinja leta (2000, 2001, 2007). Je univ. diplom. ekonomistka na University of Southern California in mag. Menedžmenta neprof. organizacij na Fakulteti za družbene vede ter udeleženka programov v Landmark Worldwide School. Svojo poklicno pot je začela pri Olimpijskem komiteju Slovenije kot predsednica Komisije športnikov, članica odbora pri Fundaciji za šport in v Atletskem klubu Radovljica s treniranjem mladih upov atletike, zadnja 3 leta pa se je posvetila vodenju delavnic v podjetjih s področja dihanja in tehnikah, ki pomagajo pri dvigovanju lastne učinkovitosti. Poleg tega je mentorica in predavateljica pri Sophia Academy - transformacija poslovnega sveta.

V svoji 18-letni atletski karieri je sodelovala z najboljšimi strokovnjaki na svojih področjih, kot so Marjan Ogorevc (terapevt naravnega zdravljenja), Kim Vincent in Aleksander Šinigoj (NLP izobraževanja), Ole in Marjana Bloch (motivacijska trenerja), v letošnjem letu pa je opravila šolanje na daljavo in postala inštruktor Jose Silva Ultramind ESP sistema. Z veseljem in sistematično združuje svoje dolgoletne športne izkušnje, z znanji in veščinami, ki jih je pridobila v tujini in v Sloveniji od svojih odličnih mentorjev in jih predaja zaposlenim v podjetjih po Sloveniji in preko spletne platforme tudi v tujini.Helena Osterman, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Helena Osterman je po uspešno končani Srednji pedagoški šoli v Ljubljani študij nadaljevala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je diplomirala iz angleščine in nemščine. Želja po pedagoškem delu jo je najprej zanesla v Center za kulturo mladih, kjer je angleščino in nemščino poučevala v tečajih za otroke in mladostnike, nato pa je sklenila delovno razmerje na Gimnaziji Ledina v Ljubljani, kjer je bila sprva zaposlena kot učiteljica angleščine in nemščine, zdaj pa že vrsto let opravlja naloge pomočnice ravnatelja. Trdno verjame, da morata biti učitelj in vodstveni delavec dejavna tudi zunaj učilnice, saj lahko le tako pridobivata nova znanja in izkušnje za delo v njej. Ukvarjala se je z različnimi projekti za ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti, z učno-ciljnimi in procesnimi pristopi k načrtovanju pouka, vlogo taksonomij ter z uvajanjem sprememb in posodobitev v gimnazijski program. Sodelovala je tudi v projektu KaUč, ki se je ukvarjal z ugotavljanjem kvalitete slovenskih učbenikov. Je vodja šolskega razvojnega tima in članica več šolskih projektnih timov, med drugim tudi tima Zdrava šola. Že vrsto let se ukvarja tudi z evropskimi projekti v okviru vseživljenjskega izobraževanja, ki dijakom in kolegom omogočajo pridobivanje novih znanj in veščin v drugih kulturah in učnih praksah.Izr. prof. dr. Robert Repnik, znanstvenik in pedagog (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Izr. prof. dr. Robert Repnik, znanstvenik in pedagog, je avtor ali soavtor preko 470 bibliografskih enot, od tega 38 izvirnih znanstvenih člankov. Je prodekan Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru za področje sodelovanja z gospodarstvom, mednarodne odnose in pedagoške študijske programe. Pred tem je bil predstojnik Oddelka za fiziko. Na omenjeni fakulteti ter na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru poučuje različne naravoslovne in didaktične predmete. Njegovi raziskovalni področji sta fizikalno izobraževanje in fizika tekočih kristalov. Bil je direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije - ARRS. Bil je član Upravnega odbora Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) ter predsednik Komisije za mladinsko raziskovalno dejavnost. ZOTKS organizira tekmovanja mladih raziskovalcev osnovnošolcev ter srednješolcev in dr. Repnik ima bogate izkušnje s predsedovanjem strokovnim komisijam. Ima številne izkušnje s sodelovanjem fakultete z domačimi šolami in z gospodarstvom ter s fakultetami iz tujine. Bil je glavni koordinator projekta Razvoj naravoslovnih kompetenc ter je sodeloval v številnih domačih in mednarodnih projektih.Jadranka Juras, pevka

Jadranka Juras je konec devetdesetih uspešno glasbeno pot odločno začrtala v popularni glasbeni skupini Planet Groove, s katero so izdali dve zgoščenki: Livin` on planet earth in Zakon Groovitacije.

Svoje pevsko in glasbeno znanje je nadgradila na univerzi JAZZ INSTITUT KUNSTUNIVERSITAT v Gradcu, kjer je leta 2008 uspešno končala študij in diplomirala iz koncertnega jazzovskega petja (pri.prof.Laurie Antonioli in Deni DeRose). Kombinacija jazzovskega petja, vplivov sodobne popularne glasbe in želje po avtorskem izrazu je porodila dva odmevna avtorska projekta; prvenec z naslovom Anima in kasnejši album Sakura. Oba sta prejela odlične kritike, singli z obeh plošč pa so se zavihteli na prva mesta najpomembnejših radijskih postaj.

Kljub izjemnim uspehom v popularnih glasbenih vodah pa Jadranka ne more mimo ljubezni do klasičnega oziroma opernega petja, katerega študij in raziskovanje trenutno postavlja v ospredje. V zadnjih letih je tako med drugim debitirala na odrih SNG Ljubljana v vlogi Dido (H.Purcell"Dido in Enej"), SNG Maribor v vlogi Flosshilde (R.Wagner "Rensko zlato") in Siebela (C.Gounod “Faust”), Narodnem teatru Antonina Dvoraka na Češkem v vlogi Sare (G.Donizetti "Roberto Devereux"), bila angažirana na Tirolskem Festivalu v avstrijskem Erlu, ter bila ena izmed finalistk na največjem mednarodnem tekmovanju R.Wagnerja pod pokroviteljstvom danske kraljice na Danskem. S Slovensko Filharmonijo je sodelovala pri izvedbi "Stabat mater" G.Rossinija in W.A.Mozartovem“Requiemu”. Leta 2016 je izdala svoj jazzovski prvenec z naslovom Paris honey, leta 2019 pa svoj drugi jazzovski album You and I and the Music v sodelovanju z Big bandom RTV Slovenija in pianistom Milanom Stanisavljevićem. Konec leta 2019 je skupaj s skupino Okustični izdala album "Enkratna, neponovljiva".Suzana Zorko, klavirska pedagoginja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Suzana Zorko je po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani nadaljevala študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po končani diplomi se je vrnila na takratno Srednjo glasbeno in baletno šolo (sedanji Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), kjer že 29 let poučuje mlade pianiste na nižji in srednji stopnji. Dolga leta je delovala tudi kot korepetitorka pevcem v okviru šole in izven nje, ter z njimi s svojo umetniško podporo posegala po najvišjih nagradah in priznanjih na državni ter mednarodni ravni. V obdobju 2011–2022 je na KGBL opravljala vlogo pomočnice ravnateljice OE Glasbena šola, kjer je delovala kot organizatorka koncertnih dogodkov in izobraževalnih seminarjev v okviru inštitucije. Redno sledi razvoju in rezultatom domačih in tujih tekmovanj, je članica žirij, njeni učenci pa so dobitniki najvišjih nagrad tako doma kot v tujini. Decembra 2018 je bila vodja 1. mednarodnega tekmovanja Janez Matičič, zabeleženega kot zelo odmeven dogodek na visoko kvalitetni ravni. V prostem času je 8 let delovala kot tajnica in nato kot predsednica Društva klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA, kjer se je zavzemala za povezovanje in skupno rast klavirskih pedagogov Slovenije. Njena vizija je posodabljati učno okolje in vsebine za celostni razvoj mladih glasbenikov.Ana Klašnja, priznana baletna solistka (Foto: Saša Prelesnik)

Ana Klašnja je leta 1998 končala Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani in za uspešno delo prejela Škerjančevo nagrado. Od leta 2001 je stalna članica, od leta 2015 pa priznana solistka baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Sodelovala je na mnogih baletnih tekmovanjih. Leta 1995 je na 2. tekmovanju mladih slovenskih baletnih plesalcev prejela zlato, na 3. državnem prvenstvu leta 1997 pa srebrno medaljo. Leta 2001 se je na 4. mednarodnem tekmovanju mladih plesalcev na Dunaju uvrstila med finaliste, leta 2003 pa je na 6. državnem prvenstvu v Mariboru prejela zlato medaljo. Leta 2002 je nastopila v prvi solistični vlogi kot Klara v baletu Hrestač – Božična zgodba koreografa Yourija Vámosa in zanjo dobila priznanje Lidije Wisiak. Leta 2004 je očarala kritike in občinstvo kot Pepelka v koreografiji Jeana Christopha Blavierja. Za vlogo Julije v baletu Romeo in Julija koreografa Yourija Vámosa je prejela Župančičevo nagrado. Nastopila je tudi v baletnih predstavah Don Kihot (Kitri), Tristan in Izolda (Izolda), Yin & Yang (She is missing), Tango za Rahmaninova (v obeh delih), Picko in Packo (Picko), Labodje jezero (črni labod), Bajadera, Samorog, Silfida (Effy), Giselle Davida Dawsona (Giselle in nevesta), Apolon (Kaliopa) in Svatba (družica), Coppélia (Svanhilda), Trnuljčica (Aurora), Moški z nožem, Veliki Gatsby (Cathrin), Gusar (Gulnar) ter na baletnih večerih Urbanobalet, Pod zvezdami in Vidno nevidno. V sezoni 20/21 je blestela v Dunajskem večeru (Opus in Alles Waltzer) na gostovanju v Madridu. Že nekaj sezon sodeluje kot žirantka v najbolj gledanem televizijskem šovu Slovenija ima talent na Pop tv.Metoda Debeljak, direktorica službe za razvoj in izobraževanje v Zavarovalnici Triglav (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Metoda Debeljak že več kot 20 let v Zavarovalnici Triglav deluje na različnih kadrovskih področjih. Trenutno opravlja funkcijo direktorice službe za razvoj in izobraževanje. Je članica Upravnega odbora Zavoda Vse bo v redu, ki je namenjen izvajanju družbeno-odgovornih aktivnosti Zavarovalnice Triglav, in članica Slovenske kadrovske zveze. Občasno kot predavateljica sodeluje na dogodkih s področja kadrovskega menedžmenta. Strokovno jo posebej zanima področje medgeneracijskega sodelovanja, poleg tega pa zelo rada podpira mlade pri njihovem osebnem razvoju.