Namen razpisa Mladi upi 2021

RAZPIS JE NAMENJEN MLADIM TALENTOM S PODROČIJ ŠPORTA, UMETNOSTI, ZNANOSTI IN MLADIM PARA-ŠPORTNIKOM!

Tudi letos, že DEVETIČ, nadaljujemo dobro sprejet in družbeno odgovoren projekt, v katerem je leta 2013 prvič sredstva prejelo 13 mladih upov, v skupnem znesku 60.000 EUR. Leta 2014, 2015 in 2016 smo vsako leto 50.000 EUR razdelili med 12 talentiranih posameznikov, v letu 2017 je 13 mladih talentov prejelo skupaj 51.000 EUR, leta 2018 40.000 EUR, lani in predlani pa ponovno 50.000 EUR. Skupaj smo torej v razvoj 101 mladega upa vložili že 401.000 EUR.

Dobrodelni projekt "Mladi upi" je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta.

Z aktualnim razpisom k sodelovanju vabimo mlade, talentirane športnike, kreativne umetnike, nadarjene in pronicljive znanstvenike ter mlade slovenske para-športnike. Z vključitvijo para-športnikov, ki izkazujejo izjemno voljo in predanost pri svojem udejstvovanju, smo pred štirimi leti še dodatno nadgradili koncept družbeno odgovornega projekta, da omogočamo lažji razvoj potencialov in kariernih želja še bolj raznolikim mladim upom. S projektom nagrajujemo mlade, ki so predani svojemu delu in jim želimo ponuditi oprijemljivo podporo ter pomoč pri razvoju znanja, ambicij in talenta. Verjamemo, da vsaka podpora mladih upov danes prinaša celotni družbi dodano vrednost za jutrišnji dan.

Kako vem, da je ta razpis namenjen tudi meni? Preveri TUKAJ.

Potek projekta Mladi upi 2021

1. DO KDAJ POTEKA RAZPIS?

Na razpis Mladi upi se lahko prijavijo mladi, nadarjeni športniki, para-športniki in umetniki, stari od 16 do 19 let ter mladi talentirani znanstveniki, stari od 17 do 20 let. K sodelovanju vabimo vse mlade, ki jih odlikuje nadpovprečna nadarjenost, razvijajo nove prodorne zamisli ali pa navdušujejo z izjemnimi rezultati in imajo skupaj s svojim mentorjem oz. trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih.

Prijave na razpis lahko oddate po pošti, elektronski pošti ali jih osebno oddate v Zavarovalnici Triglav, Miklošičeva 19, Ljubljana. Rok za prejem prijave je 14. 10. 2021. Razpis najdete TUKAJ.


2. IZBOR OŽJEGA KROGA FINALISTOV

Razpisna komisija bo izmed vseh prejetih prijav v okviru razpisnih meril, ki bodo ustrezale pogojem razpisa, v prvem delu izbrala ožji krog finalistov. Imena kandidatov, izbranih v ožji izbor, bodo objavljena do najkasneje 10. novembra 2021!

Z izborom ožjega kroga finalistov se bo začel drugi del razpisa "Mladi upi", ko boste izjemne posameznike spoznali tudi vi. Zgodbe o velikih talentih, močni volji in trudu, pa tudi o težavah, ki spremljajo mlade, njihove starše, mentorje in trenerje, boste spoznali na tej spletni strani.


3. IZBOR PREJEMNIKOV FINANČNIH SREDSTEV

V drugem krogu razpisa bo razpisna komisija na osnovi razpisnih meril izmed ožjega kroga finalistov izbrala prejemnike finančne podpore. Svojega zmagovalca in s tem prejemnika finančne podpore pa boste lahko izbrali tudi vi. Zato vas vabimo k spremljanju projekta in h glasovanju za svojega favorita, ki bo objavljeno naknadno na tej spletni strani (decembra 2021).