Namen razpisa Mladi upi 2022

RAZPIS JE NAMENJEN MLADIM TALENTOM S PODROČIJ ŠPORTA, UMETNOSTI, ZNANOSTI IN MLADIM PARA-ŠPORTNIKOM!

Tudi letos, že DESETIČ, nadaljujemo izjemno pozitiven projekt, v katerem je leta 2013 sredstva prejelo 13 mladih upov, v skupnem znesku 60.000 EUR, leta 2014, 2015 in 2016 smo vsako leto 50.000 EUR razdelili med 12 talentiranih posameznikov, v letu 2017 je 13 mladih talentov prejelo skupaj 51.000 EUR, leta 2018 40.000 EUR, leta 2019, 2020 in 2021 pa po 50.000 EUR. Skupaj smo v razvoj 114 mladih vložili že 451.000 EUR.

Dobrodelni projekt "Mladi upi" je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta.

Z aktualnim razpisom smo k sodelovanju vabili mlade, talentirane športnike, kreativne umetnike, nadarjene in pronicljive znanstvenike ter mlade slovenske para-športnike. Z vključitvijo para-športnikov, ki izkazujejo izjemno voljo in predanost pri svojem udejstvovanju, smo pred leti še dodatno nadgradili koncept družbeno odgovornega projekta, da omogočamo lažji razvoj potencialov in kariernih želja še bolj raznolikim mladim upom. S projektom nagrajujemo mlade, ki so predani svojemu delu in jim želimo ponuditi oprijemljivo podporo ter pomoč pri razvoju znanja, ambicij in talenta. Verjamemo, da vsaka podpora mladih upov danes prinaša celotni družbi dodano vrednost za jutrišnji dan.

Potek projekta Mladi upi 2022

  1. DO KDAJ JE POTEKAL RAZPIS?

Na razpis Mladi upi so se lahko prijavili mladi, nadarjeni športniki, para-športniki in umetniki, stari od 16 do 19 let ter mladi talentirani znanstveniki, stari od 17 do 22 let. K sodelovanju smo vabili vse mlade, ki jih odlikuje nadpovprečna nadarjenost, razvijajo nove prodorne zamisli ali pa navdušujejo z izjemnimi rezultati in imajo skupaj s svojim mentorjem oz. trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih.

Rok za prejem prijave je bil do 25.3.2022. Razpis najdeš TUKAJ.


  1. IZBOR OŽJEGA KROGA FINALISTOV

Strokovna komisija je izmed vseh prejetih prijav v okviru razpisnih meril, ki so ustrezala pogojem razpisa, v prvem delu izbrala ožji krog finalistov. Z izborom ožjega kroga finalistov se je začel drugi del razpisa "Mladi upi", ko ste izjemne posameznike spoznali tudi vi. Zgodbe o velikih talentih, močni volji in trudu, pa tudi o težavah, ki spremljajo mlade, njihove starše, mentorje in trenerje, ste spoznali na tej spletni strani.


  1.  IZBOR PREJEMNIKOV FINANČNIH SREDSTEV

V drugem krogu razpisa je razpisna komisija na osnovi razpisnih meril izmed ožjega kroga finalistov izbrala prejemnike finančne podpore. Svojega zmagovalca in s tem prejemnika finančne podpore pa ste lahko izbrali tudi vi. Glasovanje je potekalo do 2.6.2022 do 8. ure, prejemniki finančnih sredstev po izboru komisije in glasovanja pa so objavljeni tukaj.