Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Glasovanje je zaključeno

Kaj so mladi upi dosegli s trdim delom, voljo in finančno pomočjo Zavarovalnice Triglav?

Z akcijo Mladi upi 2013 je Zavarovalnica Triglav, s svojim na novo ustanovljenim Vse bo v redu, zavodom Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, priskočila na pomoč mladim športnikom, ki so se šele prebijali na vrh. Njihov namen je bil izpolnjen, kajti uspeh projekta potrjujejo številni dosežki prejemnikov finančnih sredstev.

13 izjemnih posameznikov, izbrancev odmevne akcije, je uresničilo vrsto zadanih ciljev, kar bi bilo brez finančnih sredstev Vse bo v redu, zavoda Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, težje ali celo nemogoče. In navdušujoča je prav vsaka pripoved mladih športnih upov o hvaležnosti in ponosu ob številnih uspehih.

Finalistka oddaje Slovenija ima talent Sandra Harb
Mlada operna pevka Sandra Harb je kot mladi up umetnosti v finalu tretje sezone šova Slovenija ima talent prejela 5000 evrov za razvoj svojega talenta. (Foto: Aljoša Kravanja)

Tenisačica Nina Potočnik je odigrala 7 turnirjev v tujini in finančna podpora Zavarovalnice Triglav ji je v veliko pomoč pri plačilu treningov in potnih stroškov. Njen najboljši rezultat v tem obdobju je bilo 3. mesto na evropskem posameznem prvenstvo do 16 let v Moskvi. Uspešno je odigrala tudi ITF 18 turnirje.

Nina Potočnik
Nina Potočnik (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Ritmična gimnastičarka Monija Čebašek se je s pomočjo finančne podpore Zavarovalnice Triglav udeležila Evropskega prvenstva na Dunaju, Svetovnega prvenstva v Kievu in svetovnega pokala v Saint Petersburgu. Monija: ''Brez pomoči se danih tekmovanj ne bi mogla udeležiti, saj Gimnastična zveza Slovenije stroškov tekmovanj ne krije in se jih tako lahko udeležujejo le dekleta, ki imajo dovolj finančnih sredstev. Na tekmovanjih sem dosegla lepe rezultate in potrdila sem, da sem trenutno najboljša slovenska ritmičarka.''

Monija Čebašek - 10
Monija Čebašek (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Nogometaš Boris Vidović si je s podarjenimi sredstvi kupil vso potrebno nogometno opremo in si omogočil dodatne treninge za razvoj moči ter masaže za hitrejšo regeneracijo. Zaradi njegovih nogometnih predstav in pravega odnosa do treninga ga je matični nogometni klub Bravo povabil na treninge članske ekipe nogometnega kluba Celje, ki nastopa v prvi slovenski nogometni ligi. Bil je najmlajši član ekipe. Zastopal je tudi slovensko reprezentanco na mednarodnem nogometnem turnirju Valentin Granatkin Memorial v Rusiji, kjer je odigral štiri tekme proti reprezentancam Estonije, Rusije, Moldavije in Irana ter dosegel svoj prvi gol.

Boris Vidovič
Boris Vidović (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Alpski smučar Štefan Hadalin se je lahko nemoteno, brez finančnih težav udeležil poletnih priprav na švicarskih in avstrijskih ledenikih, pa tudi skoraj enomesečnih priprav na Norveškem v mesecu novembru in decembru. V tej sezoni je popravil svoje FIS točke v vseh disciplinah, poleg tega pa nastopil na svojem prvem Mladinskem svetovnem prvenstvu na Slovaškem in osvojil dve 12. mesti v smuku in super kombinaciji, 19. mesto v superveleslalomu in 30. v veleslalomu. Postal je tudi mladinski državni prvak v superveleslalomu in super kombinaciji, ter članski državni podprvak v super kombinaciji. Prvič v karieri se je preizkusil v najmočnejši konkurenci na svetu, v veleslalomu na Svetovnem pokalu v Kranjski Gori na Pokalu Vitranc.

Štefan Hadalin
Štefan Hadalin (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Plesalka latinskoameriških in standardnih plesov Nika Štefanič ima novega soplesalca Tim Trevena iz Kranja. Skupaj sta osvojila 4. mesto na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih, v članski kategoriji. Zdaj se pridno udeležujeta mednarodnih tekmovanj. Pred kratkim sta bila v Brnu in Bologni, konec meseca pa se odpravljata na svetovno prvenstvo Under 21, ki bo v Calviji na Palmi de Malorrca.

Nika Štefanič
Nika Štefanič (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Finančna podpora Zavarovalnice Triglav je športni strelki Mateji Napret omogočila nakup nove, kvalitetnejše opreme in udeležbo na mednarodnih tekmovanjih, ki so bila organizirana v Sloveniji pa tudi izven njenih meja. Opravila je lahko še nekaj treningov pri drugih trenerjih po Sloveniji, kjer je dopolnila svoje znanje in s tem izboljšala tehniko streljanja. Rezultati so se z nakupom nove opreme vidno izboljšali. Postala je bolj konkurenčna tudi v članski konkurenci, kjer se je uvrščala na oder za zmagovalce. Poleg tega pa je še vedno članica mladinske državne reprezentance.

Mateja Napret - 3
Mateja Napret (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Strelec na glinaste golobe Tilen Kos Šturm si je v lanskem letu poškodoval roko in je moral strelske treninge omejiti. Kljub temu se je udeležil državnega prvenstva in bil drugi. Večine finančne pomoči zato še ni porabil, razmišlja pa o nakupu nove puške in čaka na novo puškino kopito ter nova strelska oblačila.

Tilen Kos Šturm - 6
Tilen Kos Šturm (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Taekwondoistka in kickbokserka Urška Gazvoda je lani med drugim osvojila 2. mesto na evropskem prvenstvu v kickboksu na Poljskem, udeležila se je tudi svetovnega prvenstva v taekwondoju v Španiji in osvojila naziv svetovne prvakinje. Na Poljskem so ji ukradli vso športno opremo in si je s pomočjo finančnih sredstev Zavarovalnice Triglav uspela kupiti novo. Med vidnejšim dosežkom je dodala še 1. mesto na evropskem pokalu v kickboksu v Karlovcu.

Urška Gazvoda - 4
Urška Gazvoda (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Tekačica Mojca Centrih je po zaslugi projekta Mladi upi dobila še več motivacije za trening in večjo samozavest. Finančna podpora ji je omogočila nemoten trening, pa tudi nakup kvalitetne športne opreme in regeneracijskih sredstev. V svoji prvi sezoni je dosegla veliko dobrih rezultatov, na katere je zelo ponosna. Štirikrat je dosegla naslov državne prvakinje, osvojila je drugo mesto na državnem prvenstvu v dolgih tekih ter tretje mesto na državnem prvenstvu v teku na 1500 m za starejše mladinke. Uvrstila se je v državno reprezentanco in uspešno nastopila na četveroboju  reprezentanc Hrvaške, Madžarske, Češke in Slovenije v Pragi, kjer je v močni konkurenci osvojila drugo mesto v teku na 3000 m. Na Triglav teku, ki ga je organizirala Zavarovalnica Triglav v Brdu pri Kranju, pa je bila absolutna zmagovalka med ženskami.

Mojca Centrih - 6
Mojca Centrih (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Kajakašu Roku Markočiču je finančna pomoč Zavarovalnice Triglav omogočila nakup opreme, ki jo potrebuje za največja tekmovanja, pa tudi priprave v tujini. Med vsemi vrhunskimi rezultati, ki jih je dosegel v prejšnji sezoni, je tudi 2. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah.

Rok Markočič - 8
Rok Markočič (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Motokrosist Tim Gajser si je s finančno podporo omogočil mesec dni priprav pred začetkom sezone na Sardiniji, kjer se vsako leto pripravljajo vsi vozniki, sam pa do sedaj ni imel te možnosti. Rezultati bodo vidni ob koncu sezone, ko bo odvozil vseh 18 tekem v razredu MX2 svetovnega prvenstva, torej na najvišjem nivoju motokrosa. Na tretji tekmi MX2-svetovnega prvenstva v Beto Carero v Braziliji pa je dosegel zgodovinski rezultat za Slovenijo, in sicer 3. mesto posamično.

Tim Gajser
S svojimi glasovi ste za prejemnika finančne podpore izbrali Tima Gajserja. (Foto: Mediaspeed)

Atletinja Manca Šepetavc se je lahko ob finančni pomoči še bolje pripravljala na sezono, ki se začne v mesecu maju. V aprilu se je udeležila priprav v Makarski, skozi vse leto je imela urejene tudi masaže in prehrano. Prvo veliko tekmovanje, ki se ga bo udeležila, je evropsko klubsko prvenstvo v Amsterdamu, še bolj pomembno pa je zanjo svetovno prvenstvo, ki se začne julija.

Manca Šepetavc
Manca Šepetavc (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)