Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi

Znani so prejemniki finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2018!

Urška pravi, da jo borilne veščine navdihujejo. Njeni veliki ljubezni sta taekwondo, s katerim se je začela ukvarjati pri osmih letih, in kickboks. Prve zmage in uspehi so bili zadosten razlog, da sta jo borilni veščini še bolj pritegnili. Danes dosega zavidljive uspehe in njena pričakovanja še naraščajo.

Prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije

Mladi upi - meta data - 32

Urška Gazvoda

 • Leto rojstva:
  1997
 • Disciplina delovanja:
  borilni veščini taekwondo in kickboks
 • Dosedanji dosežki:
  2. mesto na evropskem prvenstvu TKD ITF v Bratislavi 2011, 1. mesto na državnem prvenstvu TKD ITF v Celju 2011, 1. mesto na evropskem prvenstvu TKD ITF v Mariboru 2012, 1. mesto na državnem prvenstvu TKD ITF v Celju 2012, 1. mesto na državnem prvenstvu WAKO – 1. kolo v Zagorju 2012, 1.mesto Best Fighter WAKO v Riminiju 2012
 • Vzorniki:
  trener Tomaž Barada, ki je tudi večkratni svetovni in evropski prvak, Bianca Barada in brat Nejc Gazvoda, prav tako nadarjeni taekwondoist
 • Cilji in želje:
  nadaljevati uspešno pot v Taekwondo-ju, uspešna udeležba na svetovnem prvenstvu v Španiji in na svetovnem pokalu na Jamajki

Urška Gazvoda

Nalagam..
Urška Gazvoda - 2
Urška Gazvoda (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Prag telovadnice je prestopila, ko je bila stara 5 let, a ker je bilo to za začetno skupino premalo, se je sprva kratkočasila s tekom in opazovanjem. Tri leta kasneje se je lahko tudi sama udeležila treningov taekwondoja, ki ji je hitro zlezel pod kožo in postal njen način življenja.

Po samo dveh letih intenzivnega treninga je prvič osvojila naziv državne prvakinje in uspeh ponovila vsako leto zapored, le leta 2010 je pristala na drugem mestu. V lepem spominu ji je ostala tekma na Nizozemskem, kjer se je, ker v njeni kategoriji ni bilo nasprotnice, borila z dvema fantoma in ju tudi premagala.

Marca 2011 je na svetovnem prvenstvu v taekwondoju na Novi Zelandiji postala svetovna podprvakinja, istega leta pa je začela obiskovati treninge kickboksa, postala državna prvakinja v tej disciplini in zasedla prvo mesto na svetovnem prvenstvu v Italiji.

Urška se lahko pohvali z ogromno dosežki, najbolj pa je ponosna na to, da je lani aprila na evropskem prvenstvu v taekwondoju v Mariboru pred domačim občinstvom osvojila naslov evropske prvakinje, ob čemer so se njej, njenim najbližjim in trenerju orosile oči. Istega leta je bila izbrana za najbolj perspektivno športnico Maribora, kar ji je še bolj motiviralo za nadaljnje treninge in tekme.

Njena želja je čim več trenirati in doseči nove uspehe v kickboksu, za kar bo imela priložnost že na letošnjem evropskem prvenstvu, ter nadaljevati uspešno pot v taekwondoju. Letos bi se rada udeležila svetovnega prvenstva v taekwondoju v Španiji, naslednje leto pa svetovnega pokala na Jamajki. A s tem so povezani visoki stroški, ki pa bremenijo njeno družino.


Tomaž Barada, trener: ''Urška sodi med najperspektivnejše tekmovalke našega kluba in slovenske reprezentance in je kategorizirana športnica perspektivnega razreda po kriterijih OKS – ZŠZ. V letih 2011 in 2012 je na svetovnih, evropskih, državnih in mladinskih prvenstvih ter na A-turnirjih dosegla vrhunske rezultate. Je izjemno talentirana, delovna in motorično sposobna z jasno opredeljenimi cilji za doseganje vrhunskih rezultatov v taekwondoju in kickboxu. V veselje mi je voditi treninge pri tako zagnanem športniku, kot je Urška.''

Urška Gazvoda - 4
Največja kazen za Urško bi bila, če ne bi mogla več trenirati. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)